• Milica Milicevic

Učimo boje sa decom

Updated: Mar 29, 2019

Boje čine svet oko nas lepšim. Sve boje su dobre i sve ih koristimo u igri. Crna je ptica, crna je mačka i ako im ne kažemo koja je boja "srećna" a koja "tužna" njima će biti podjednako drage.

Evo nekih predloga kako da ovu aktivnost učinite zanimljivijom.

  • Prvo potražite neku knjigu sa bojama i samo čitajte i pričajte o tome. Pustite dete da se upozna sa bojama.

  • Možete crtati predmete samo crvene boje, zatim samo plave ...

  • Ukoliko je dete pokazalo interesovanje za lepljenje kolaža možete iskoristiti ideju iz ovog teksta https://www.igrebeztelefona.rs/home/kola%C5%BE .

  • Pričajte o predmetima koje dete vidi svakodnevno, npr. sunce je žute boje, nebo je plavo...

  • Izrežite kartice sa bojama, neka od svakih kartica ima po dve iste boje. Počnite sa crvenom i plavom bojom. Prvo vi pokažite crvenu karticu a zatim dete treba da postavi svoju crvenu pored vaše, nastavite uspravno da ređate plavu boju, prvo vi pa onda dete. Jedno vreme igrajte samo imenovanja boja, a nakon nekog vremena pitajte dete "Koja je ovo boja?"

Jednostavna igračka za decu:

Materijal: Kutija od cipela. makaze, kolaž, štapići u boji.

Podelite poklopac kutije na četiri dela. Od kolaža izrežite jednake delove crvene, plave, zelene i žute boje. Zalepite kolaž na kutiju i napravite proreze da možete da provučete štapiće. Za svaku boju napravite po tri proreza. Štapiće možete čuvati u kutiji. Kada već savladaju ove boje možete im staviti jedan štapić druge boje, da uoče koja je boja uljez.This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now