Sve je pošlo naopačke, jesenja aktivnost

Kada leto završava u prirodi se dešavaju promene. U razgovoru sa decom možete im skrenuti pažnju na drveće, lišće, nebo ali i osećaj na sopstvenoj koži, da li im je toplo/hladno... Ovo ćete najbolje uraditi šetajući u šumi, parku, ili samo u šetnji prirodom.


Jednostavna aktivnost, za kišne dane:

Potreban materijal: List koji podseća na kapljicu, flomasteri i papir.

Pre ove aktivnosti, možete pričati o kišnom danu i šta radimo kada je kiša. Saslušajte sta imaju da vam kažu, bez nametanja mišljenja. Naravno neka deca neće voleti kišne dane, ali neka će voleti.

Cilj je da im dozvolimo da razviju svoje osećaje, i da ih naučimo ponašanju koje je prihvatljivo kada nam se nešto ne svidja. (Ne znam kako ovo da napišem da bude za decu pa ću pokušati na jezik odraslih. :) Kada je kišovito, maglovito... "ružno vreme" život i dalje teče. Tj. Ljudi i dalje idu na posao, deca u vrtiće i škole, idemo u prodavnicu sa kišobranom...Ukoliko je moguće ne prenosite na decu vaše impresije kako je tad teško funkcionisati, jer možda njima to neće biti teško, a učinićete im veliku uslugu u prilagođavanju i razvijanju samostalnosti)


"Ne opstaje ni najlepša ni najpametnija vrsta, nego ona koja se najlakše prilagođava promenama."

Postupak: Zelepite list, koji prestavlja veselu kapljicu kiše. Dete treba da docrta kišobran i ostale kapljice kiše. Takodje treba da dodaju oči, usta, nos, ruke i noge. Ukoliko volite igru temperama, možete otiskivati kapljice prstom teperom plave boje. Uživajte! :)


97 views0 comments

Recent Posts

See All
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now