• Milica Milicevic

Lopta je najbolja igračka za decu

Updated: Mar 28

Lopta je najbolja igračka za decu. Bebama dajemo mekane lopte. Prve igre za decu su kotrljanje, zatim bacanje i dobacivanje. Na kraju se završi sa fudbalom i košarkom. Loptice skočice su takođe, pomalo zaboravljene, ali dobre igračke.

U međuvremenu ima još igara koje mogu zabaviti dete.  • Izrežite jednu rupu i dajte detetu lopte iste veličine kao prečnik rupe. Možete mu dati i jednu veću loptu, kako bi uvideo razliku. Ovo je dobra ideja i za skupljanje igračaka,ukoliko imate puno lopti.

  • Upoznavanje sa bojama. Ukoliko želite da ubacujete lopte po bojama, okolo rupa možete obojiti bojice ili zalepiti trake u boji.

  • Igra brojevima - Potrebno je 10 plastičnih čaša. Numerišite čaše i zalepite na karton koji će moći da stoji uspravno. Ukoliko nemate male loptice, možete ih napraviti pomoću folije. Odredite početak bacanja loptica u čaše. Ova igra može biti i takmičarska, tako što ćete sabirati brojeve kao poene.

  • Pom- pom loptice - Napravite putanju za loptice na podu. Uz pomoć cevčice treba oduvati lopticu do cilja. Igra može biti i takmičarska.

  • Ping- pong loptice- potreban je manji sto, ping- pong loptica i četiri učesnika. Svaki učesnik stoji na jednom kraju stola i duva lopticu, Cilj igre je da se loptica što duže održi na stolu.

  • Igra napolju - Na drvenoj površini označite prostor gde treba da se pogodi. Ukoliko je takmičarska igra možete označiti više mesta i napisati poene. (kao pikado)

  • Igra stopalima - Postavite dve velike posude. U jednoj stavite lopte/loptice, a druga neka ostane prazna. Igra za decu: Loptu po loptu treba da uhvate stopalima i da prenesu u drugu praznu posudu.

  • Slobodna igra - u jednom trenutku će deca sigurno smisliti i svoju igru (bacanje u vis, bacanje u dalj, provlačenje lopte kroz noge; ukoliko ima više dece provlačenje kroz noge kao tunel i dodavanje onom koji je iza, dodavanje lopte preko glave...)  • Nova igračka: "Dodaj medi nos"

Materijal: Poklopac od kutije za cipele, makaze/skalper, bojice, nekoliko loptica.

Nacrtajte medu u poklopcu. Nek prečnik nosa bude tako da mogu da prodju te loptice. Izrežite taj otvor i igra može da počne.

Pravila igre: Poređajte sve loptice na početak kutije, pomerajte poklopac levo, desno, gore dole. Cilj igre je da ubacite sve loptice u rupu.


"Naravno, fudbal, košarka i odbojka su takođe veoma bitni sportovi za razvoj deteta."

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now