top of page

Knjiga je obavezan poklon za Novu godinu

Updated: Jun 7, 2021

Da li su paketići spremni? Koji je njihov sadržaj? Ukoliko ste zaboravili predlažem vam da ubacite i jednu knjigu, koju je poslao lično Deda Mraz.

Paketići za Novu godinu imaju posebnu draž, bude lepe uspomene na naše detinjstvo, osećaj da smo vredni u nečijem životu, i da možemo da darujemo poklon nekom koga volimo.

"Iako deca sve ranije saznaju da Deda Mraz ustvari ne postoji, mnoga ipak odlučuju da produže novogodišnju čaroliju."

Ja bih vam savetovala da paketić pravite sami, kako biste bili sigurni da je to ono što dete voli, što biste voleli da dete konzumira i jer se sigurno trudilo da bude dobro cele godine. ;)


Sadržaj paketića zavisi od toga šta vi želite, da poklonite svom detetu ali su to uglavnom:

  1. Slatkiši - Ono što bi roditelji rado izbacili iz detetove ishrane, ali iz svoje ne. Kako je to teško izvodljivo, ili što bi deca rekla, nije fer, predlažem Vam da birate one slatkiše koji su manje štetni. Takođe nemojte govoriti deci da ne jedu toliko, jer tako postižete kontra efekat. Spremajte i dalje zdraviju hranu i trudite se da deca pojedu doručak, ručak i večeru. Između obroka uvedite zdravu užinu, sa sezonskim voćem. A posle tih obroka može i po koji slatkiš koji garantovano neće pojesti više, jer dobijaju dovoljan unos raznovrsne hrane.

  2. Igračke - Najdraži sadržaj paketića su igračke. Ipak neka vas to ne poremeti. I dalje birajte igračke koje podstiču decu da se samostalno igraju, razmišljaju, stvaraju nove igre...umesto preskupih igračaka na baterije gde deca uključe igračku, sede i gledaju je. Kod ove stavke ne zaboravite slagalice, umetaljke i kocke.

  3. Knjige - Jedan od poklona koji sam ja stavila u paketić, jer smatram da ne treba ja jedina da pričam koliko su knjige dobre za decu, već i Deda Mraz. Šalu na stranu, deca treba da budu okružena knjigama stoga i jedan deo paketića treba da bude rezervisan za knjigu.

Ove godine rešila sam da Mariji poklonim jednu šašavu knjigu, jer sam primetila da su joj zanimljivije od bajki. U pitanju je knjiga Tatu i Patu u čudnovatoj pričaonici.

Tatu i Patu u čudnovatoj pričaonici je od onih knjiga koje kriju svu tajnu kako naučiti decu, a koju znaju svi vaspitači, učitelji i oni koji uspešno rade sa decom.

Deca ne vole kada im držite pridike, kada im satima objašnjavate nešto...

Jedina tajna je u tome da ih zabavite, nasmejete, kažete nešto neočekivano, uključite i njih u tu avanturu.

Samo na taj način ćete uspeti da utičete na decu, i pokrenete njihov pravilan razvoj.

*Ono što bih takođe volela da Vam kažem je da vaše čitanje deci ne treba da bude kao vaspitač, glumac... već onako kako vi želite.

U ovoj knjizi takođe možete naći pomoć, šaljiva uputstva za čitanje, koja opuštaju i vas i decu.


Za koga je knjiga Tatu i Patu u čudnovatoj pričaonici:

-za decu koja vole knjige i priče

-za decu koja ne vole knjige

-za decu koja su volela knjige pa su zaboravila na njih

- za sve roditelje, vaspitače, bake i deke, i onima kojima je stalo do dečijeg pravilnog razvoja.

Još mojih predloga, knjiga za decu, možete pročitati i u ovom tekstu:
446 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page