top of page

Kako roditelji mogu da utiču na rani razvoj dece? Igračke bez telefona

Glavne igre našeg detinjstva uključivali su drveće, loptu, kartonske kutije, krede, bojice, vijače, obručeve, kule od peska, kolačiće od blata, žmurke, trčanje po šumi i livadi. Igračke smo pravili od "štapa i kanapa". Možda je to ono što nedostaje današnjoj deci.

Možda ću razočarati neke roditelje, kada kažem da se tehnologija neminovno ubrzano razvija, i da ne možemo odbaciti telefone, niti će zabrana istih na duže staze doneti neke rezultate. Ono što je moj cilj nije da deci zabranimo telefon, već da im pre telefona, ponudimo slobodnu igru, koja je preko potrebna za njihov pravilni razvoj.

Cilj mog rada je da Vam pokažem način kako roditelji mogu da utiču na rani razvoj dece, na najlakši način. Ali ne da bi dete sutra bilo super pametno, već da biste uz detetov pravilan razvoj gradili veoma bitan odnos roditelj-dete. Dobar odnos roditelj-dete će Vam omogućiti da i u doba puberteta prođete sa manje sukoba, jer će Vam dete, iako će mu biti teško, verovati da ga volite i da je sa Vama sigurno.

"Današnja deca su tehnološki pismena pre nego što su emocionalno pismena pa doživljavaju mnoge udarce, a nemaju pojma kako se nositi sa njima. I zato im je potrebna naša pomoć. Ne da ih zaštitimo od životnih udaraca jer je to ionako nemoguće, već da ih priremimo da se nose s njima. Treba ih pripremiti na to u ovom stvarnom svetu pa će se lakše nositi sa izazovima virtuelnog sveta."


Radeći kao dadilja imala sam novi zadatak. Da vidim decu u kućnom okruženju. Da vidim šta je to što ih pokreće.

Takođe sam pratila odnos roditelja i dece. Koje su igre koje su zabavne i opuštajuće za decu i roditelje.

Jer ako igra nije zabavna, ako ne prati dečji razvoj, i roditelj ne vidi svrhu igre...ona može biti "najedukativnija" ali će izazvati otpor i kod roditelja i dece.

Uporedo sa mojim radom, pohađala sam kurseve o Montesori pedagogiji i Ntc učenju, i primenjivala ih u praksi.

Iz toga se rodila želja da Vam pokažem koje su to jednostavne igračke koje sam koristila u radu sa decom kod kuće, kako bih podržala njihov rani razvoj.

Predstavljam vam: Igračke bez telefona, edukativne igre za uzrast od 0 do 3 godine.

Mlađi uzrast

0 do 3 godine

Sadržaj paketa:

1. Veliki jastuk sa klikerom, igračka za bebe

Razvoj: Čula vida, dodira, fine motorike, koordinacije oko-ruka i pažnje.

2. 6 jastuka za igru skupljanja u korpicu, kao i igru poveži boje i oblik+plastificirani papir zadatak.

Razvoj: Fine motorike, koordinacije oko-ruka, razvijanje početnih matematičkih pojmova, razvoj koncetracije, razvoj čula dodira i vida.


3. 3 jastuka različitih veličina, za uočavanje veličina malo-srednje-veliko+građenje kule od njih

Razvoj: Krupne motorike i fine motorike, početnih matematičkih pojmova (uočavanje veličina), koordinacije oko ruka, čula dodira i vida, pažnje i govora.


4. Igra Stavi štapiće u flašu.

Razvoj: Fine motorike, preciznosti i pažnje.5. 3 jastuka sa rajsfešlusom, čičak trakom i dugmetom; za razvoj čula dodira, fine motorike, samostalnosti i vežbanje praktičnih radnji.

Razvoj: Krupne i fine motorike, čula vida i dodira, pažnje, koordinacije oko-ruka, vežbanje praktičnih radnji i razvoj samostalnosti.


6.Lutkice od filca za pričanje priče Tri praseta.

Razvoj: Fine motorike, govora, bogaćenje jezika, početnih matematičkih pojmova, mašte i kreativnosti.


7. Memorije, 20 kartica

Razvoj: Uočavanje sličnosti i razlike, pronalaženje para, logičkog razmišljanja, upoznavanje okoline, razvoj čula vida i govora.8. Slagalice od filca (2 dela) , geometrijski oblici

Razvoj: Fine motorike, početnih matematičkih oblika (rastavljanje i sastavljanje geometrijskih oblika), povezivanje boja i oblika.9. Bonus igračka: Lupa za istraživanje
10. Bonus igre: Još 11 igara koje možete igrati sa ovim jastucima, i uključiti više dece u igru.

Cena paketa, promotivni period: 2500 dinara i Ptt troškovi


Opustite se i uživajte u njihovom detinjstvu! :)