top of page

Igračke za decu od materijala koje imate kod kuće

Updated: Jun 7, 2021

Da li vam se desilo da pokušavate na sve načine da zabavite dete a da ono ne sarađuje? Ili da hitno morate nešto da spremite u kuhinji a ne možete od dece? Ne posežite za najlakšim rešenjem- mobilnim telefonom, okrenite se oko sebe i pogledajte da li imate pri ruci nešto što će deci držati pažnju.Kako prepoznati jednostavne igračke:

"To su materijali koje svi imamo u kući, a od kojih deca mogu nešto da grade, sakupljaju, stavljaju iz jednog u drugi..."

Npr.

  1. Plastične čaše

  2. Sunđeri

  3. Plastične flaše

  4. Rolne od ubrusa/toalet papira...

*Ovo su materijali koje je dobro imati kada sve igračke dosade.


Uvek će mi biti fascinantno, kako kupujemo brdo igračaka a onda dete uzme sunđere i satima se igra :)
Igra brojevima od rolne ubrusa (ili slovima, slagalica ili obično nizanje za mlađi uzrast)Ove igračke iako im namena nije da se deca igraju, itekako mogu uticati na dečji rani i pravilan razvoj. Razvijanje fine motorike, strpljenja, pažnje, koncetracije...su nešto što je meni najbitnije u predškolskom uzrastu, jer kada deca zadovolje svoje potrebe za pokretom, oni se razvijaju u skladu sa svojom prirodom.


Igra čunjevima: Ukoliko nemate čunjeve, možete koristiti plastične flaše.
Savet:

Situacije u kojima nismo znali šta da radimo, su one u kojima smo posegnuli da deci damo telefon. Kada uvidimo da smo pogrešili je trenutak kada stvarno možemo da promenimo to.

Umesto da deci damo telefon možemo im ponuditi da budu pored nas i da se zabave jednostavnim materijalima, dok mi radimo nešto što još uvek nije za njihov uzrast.

2,985 views0 comments

Recent Posts

See All