• Milica Milicevic

Igre bez telefona, e-book

Poštovani roditelji,

Šta je potrebno deci danas?

Isto što je trebalo nama: lopta, klikeri, priroda, šuma, prirodni materijali, žmurke...

Zvuči jednostavno a opet čini mi se u ovom vremenu jako teško.


Danas smo više nego ikada pretrpani kursevima za decu, pametnim igračkama, pametnim sportovima, pametnim ljudima koji nam nude magiju kojom ćemo napraviti genijalce. I nije ni čudo što su roditelji izgubljeni.


U potpunosti se slažem da su za pravilan razvoj dece presudne godine od rodjenja do šeste godine, ali i da je za vašu decu najbolji knjiga, klikeri, lopta... i puno smeha sa vama.

A da deci ne treba mnogo dokazuju nam i sama deca koja se zaigraju naizgled običnim kamenčićima.

Odgovoriću vam na neka pitanja:

  1. Kako su informacije u mojoj knjizi korisne?

  2. Koje će probleme rešiti?

  3. Da li će pozitivno uticati na živote mojih čitaoca?

Aktivnosti u ovoj knjizi su podeljene u poglavlja. One su jednostavne za organizovanje , opuštajuće, smešne i zabavne pre svega. Ali i edukativne i prate razvoj deteta u emocionalnom i fizičkom smislu.

Osmišljene su da deca uče kroz igru.

Deca se kroz ove igre razvijaju i opuštaju a roditelji se povezuju sa svojom decom.

Sa vama delim aktivnosti koje može da uradi svaki roditelj kod kuće i koje sam realizovala u svojoj kući, a u kojima se nalazi znanje koje sam stekla na fakultetu.

Postoje roditelji koji misle da ništa specijalno ne treba raditi za dete, i da deca treba da se igraju sama i sa drugom decom.

I donekle su u pravu.

Npr. Ja mislim da dete samo treba da opazi cvet, da ga pomiriše, uzme papir i nacrta, oboji i izreže makazama. Ako uz to nauči i pesmicu o cvetu, izbroji latice i podeli mami, babi, tetki, komšinici... stimulisali smo na pravi način celokupan razvoj deteta. U tome im mi odrasli možemo pomoći.

Cilj mi je da vas podsetim nekih igara, da vam pokažem na koji način vaspitači uče decu da crtaju, da se igraju i zabavljaju...

Volela bih da se i vi pronadjete u tim aktivnostima, da shvatite da ne treba nikakvo čudo kako bi se vaše dete pravilno razvijalo, a kako biste se vi opustili i uživali u roditeljstvu. Opustite se i uživajte! Milica Milićević





This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now