Ideje za dan zaljubljenih

Updated: Feb 14, 2019
Iako svaki dan pokazujemo ljubav, jedan dan obeležavamo svu tu ljubav koju dajemo drugima. Za svaki dan možemo smisliti neku aktivnost, a za ovaj praznik odabrala sam jednostavne aktivnosti koje možete uraditi sa decom.


Materijal: Tempere, četkica, rolna od toalet papira, papir i kolaž.


  1. Mama i ja: Izrežite papir u obliku srca. Iscedite temperu u neku posudu. Velikom četkicom premažite detetov dlan i nek pritisne na papir koji ste izrezali, da ostane trag, Zatim to isto vi učinite. Ukoliko je dete starije može vama ono da oboji dlan. Bojenje dlana kod dece izaziva smeh i opustanje. Na vrh možete napisati "Mama i ja". Crtež okačite na mesto koje ste izabrali za izlaganje crteža.

  2. Srca oko nas: Savite rolnu na pola uzdužno, kako bi napravila oblik srca i pričvrstite gumicom za tegle. Pokažite detetu kako da umoči rolnu u temperu i ostavi trag na papiru. Ukoliko je mlađe dete i ne uspe da ostavi trag uvek možete to raditi zajedno.

  3. Širim ljubav: Za dete koje ume da crta, potrebno je da nacrta sebe, ali okrenuto sa strane. Izrežite srca od kolaž papira. Srca neka budu različite veličine. Zadatak deteta je da zalepi srca od najmanjih do najvećih.

  4. Dopuna 1. ideje : Nešto mi je falilo u prvoj ideji. Otisak ruke svih članova. Zato ćete morati da uposlite sve. Prvi otisak je tatin, zatim mamin, starijeg deteta, mlađeg deteta. Crtež možete izložiti ili uramiti.
68 views0 comments
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now