Farbanje jaja, ideja za mame i decu

Deca žele da budu sa vama uvek, pa tako i kada ste u kuhinji. U zavisnosti od uzrasta pa i samog deteta je kako će se ponašati i kako će prihvatiti da sada morate nešto da spremite. Postoje razne ideje od tih da ih prvo zainteresujete za neku igru do toga do budu pored vas i pomažu vam onoliko koliko je to moguće.


Ideja za farbanje jaja sa decom: Na slici se nalazi način kako možete ofarbati jaja koristeći prirodne boje. A ono što se meni posebno dopalo je sledeće. Ukoliko ste u mogućnosti odštampajte sliku za vas i dete. Njegovu sliku zalepite na karton i izrežite u delove. Zadatak je da spoji delove iste boje. Ukoliko se detetu svidi ova igra vi ćete imati vremena da uradite nešto gde dete ne može da vam pomogne, a ono će usvajati boje, pridruživati predmete, tražiti sličnost, prebrojavati ... i još mnogo toga. :)

Za kraj evo jednog teksta koji se meni dopao:


"Ja ne poznajem dete koje ne želi da bude u kuhinji i da "pomogne" u kuvanju. Odrasli su ti koji imaju problem. Kuhinja jeste opasno mesto za decu (kao i uostalom i za odrasle), ali to nije razlog da ih teramo iz kuhinje (evo ti tablet pusti me da završim ručak). Treba da ih, pre svega, naučimo šta sme a šta ne sme. Kada mogu da pomažu a kada ne. Sve je to moguće, ali su potrebni strpljenje i upornost (dve reči od kojih je pored ljubavi sačinjeno roditeljstvo). Dok su mali i ne treba sami da kuvaju, ali treba da nauče da je pripremanje hrane nešto što nije bauk, a samim tim će i lakše prihvatiti da u svoj jelovnik uvrste neke stvari koje inače ne bi. Puno toga zavisi i od uzrasta,ali mislim da je veoma tužno da deca vrlo često dođu do tinejdzerskog uzrasta a nisu u stanju ni kajganu da naprave. Nije poenta da treba da znaju kako se kuva sarma. Poenta je da nauče da je bolje i jeftinije hraniti se kod kuće i da to dobrim delom mogu i sami." Lepi Brka

42 views0 comments

Recent Posts

See All
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now