top of page

Daleko od savršenstva, preporuka knjige

Updated: Nov 5, 2020

Šta je savršeno u današnjem vremenu? Imati mnogo pratilaca na Instagramu? Objavljivati savšene slike hrane i onoga što radite? Nama nadam se ne, ali postoje deca kojima je to bitno, zato treba da obratimo pažnju da im uz pričanje ponudimo i knjige koje im mogu pomoći da upoznaju svet na drugačiji način.


Valentajnovi, daleko od savršenstva je knjiga o slavnoj porodici glumaca. Ali kako ni jedna porodica nije savšena ni ova nije izuzetak.

Iako je knjiga o porodici, iz nje iskače jedna ličnost, tinejdžerka Fejt Valentajn:


Većina devojčica bi možda i poželeli da budu kao Fejt Valentajn, ali ne i ona.


"Imati napisano šta treba da kažeš, kako da izgledaš i čime da se baviš je noćna mora svakog tinejdžera, pa čak iako imaš ono o čemu svi maštaju."

U knjizi se takođe prepliću likovi iz porodice: Baka Valentajn, brat i sestre, majka, otac i sporedni likovi, takođe tinejdžeri.

Radnja se dešava u ovom vremenu, kada su društvene mreže uzele maha, i predstavljaju glavni događaj prikazivanja onog što bi hteli da drugima pokažemo o sebi, a to je da smo savršeni.

Za koga je ova knjiga?

Iskreno, ja bih ovu knjigu preporučila roditeljima tinejdžera, pa tek onda tinejdžerima.

U njoj možete saznati:

- Kako se hrabra tinejdžerka Fejt izborila za glavnu ulogu u svom životu.

- Koliko su tinejdzeri svesni današnjeg vremena, i da li im treba dopustiti da odlučuju o svom životu.

- Ali ono najvažnije, koliko je komunikacija bitna u jednoj porodici, i zašto je ona rešenje mnogih problema.


Još dve, tri reči mog mišljenja:

Jedan od razloga zašto pišem blog je i da biste gradili odnos roditelj-dete. U igri sa decom, možete upoznati svoje dete (ali i razvoj dece uopšte), shvatiti njegovo ponašanje, i menjati nepristojno ponašanje, nudeći im primere prihvatljivog ponašanja. U tom odnosu dete će shvatiti da ga volite i da je uz vas sigurno i to Vam je dobar osnov, za dalji razvoj.


Kada dođe tinejdžersko doba i kada se neminovno dešavaju promene u telu deteta, budite tu da im pružite sigurnost, da biju svoje bitke kako bi odrastali, ali im obavezno napomenite, da ste i vi prošli kroz to, da je i Vama bilo teško, ali da nije toliko strašno koliko se njima sada čini.Citati iz knjige Valentajnovi, daleko od savršenstva:


@FejtValentajn, Veliki umovi pričaju o idejama; prosečni govore o događajima; dok mali NUDE FOTOGRAFIJE ONOG ŠTO SU DORUČKOVALI. #Basic #ElenorRuzvelt


@FejtValentajn Život je ono što ti se dešava dok ti dangubiš FOTOŠOPIRAJUĆI SVOJE FOTOGRAFIJE. #dokona


@FejtValentajn Ako želiš da proživiš život u veselju, veži ga ZA DRUŠTVENE MREŽE, ne za ljude i stvari. #plitakum #AlbertAjnštajn


Sve što kažeš protiv drugog govori o tebi samom, @Scarletbell. #boljemudroćutatinegoglupogovoriti

Knjigu Daleko od savršenstva, možete poručiti ovde.


Ukoliko ne znate kako da zabavite dete, i utičete na njegov pravilan razvoj, poručite E-book Igre bez telefona:


Prijavom na sajt, dobijate 20% popusta na cenu knjige.
73 views0 comments

Recent Posts

See All