• Milica Milicevic

Crtanje stopalima

Updated: Aug 9

Deca obično crtaju rukama. I to nije ništa čudno. Za tu aktivnost možemo im dati drvene bojice, flomastere, voštane boje, tempere i vodene bojice. ali šta se dešava kada ih okrenemo naopačke. Tu dolazi do smeha i dobre zabave.
Napomena: Pre nego što detetu predložite crtanje stopalima razmislite o prostoru koji je pogodan za ovu aktivnost. Najbolje je za to obezbediti veći papir, i na mestu gde možete da skinete fleke ukoliko do njih dođe.


Radionica za decu:

  1. Flomasteri - Možete detetu dati flomastere i reći mu da proba nešto da nacrta ali tako što će flomaster držati nožnim prstima. Neka menja boju i tako crtež učini zanimljivijim. Aktivnost se izvodi u sedećem položaju. Neka vam papir bude pričvršćen za pod, kako ne bi došlo do pomeranja ili cepanja crteža.

  2. Slikarski ugljen - Zalepite veći papir uspravno. Dajte detetu ugljen i može da proba da nacrta nešto držeći ugljen nožnim prstima, ili može samo da povlači linije. Aktivnost se izvodi u ležećem položaju.

Nakon ovih aktivnosti izložite dečje crteže na mestu koje ste za to izabrali.Nikad se nezna, možda ovo budu prva umetnička dela vaše dece. ;)303 views
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now