Crtanje grafitnom olovkom, ideja za crtanje

Deca vole boje i vole crtanje. Od malena deci možete davati da šaraju po papiru. Kroz crtanje deca razvijaju kreativnost, maštu i finu motoriku. Iako je mešanje odraslog kada je crtanje u pitanju nepotrebno, ono što vi kao odrasli možete je da im ponudite razne materijale. Jedan od tih je i grafitna olovka.


Igre za školsku decu :

Crtanje grafitnom olovkom za decu: Za ovu aktivnost potrebna vam je samo olovka i papir.

Marija je devojčica koja voli da crta. Ona crta kada je srećna, umorna, tužna... Kada je krenula u školu nastavila je sa tom aktivnošću. Kako sada imamo i školski pribor kod kuće, rešila sam da joj ponudim da crta grafitnom olovkom. I to je za nju bilo kao da sam joj dala nešto čarobno.

Postupak: Ponudite detetu da proba da crta olovkom. Ako mu se svidi i ako želi možete mu predložiti ideju, ali ako ne želi može crtati šta ono izmašta.

Ja sam želela da isprobam ono čega se ja sećam da smo crtali u školi, i čega se sećam da su nas učili na fakultetu (crtanje predmeta iz različitih uglova). Evo naših predloga:Savet: Pronađite u kući mesto gde možete kačiti njihove crteže. Njima to stvarno mnogo znači i na taj način podstičete njihovu kreativnost. Uživajte! :)

98 views0 comments
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now