Ubaci loptu čekićem, uradi sam

Updated: Nov 18, 2020

U mlađem uzrastu, deca Vam instiktivno pokazuju šta vole i šta im je potrebno za razvoj. Provešće sate i sate ubacujuči lopticu u probušenu kutiju ili se smejati na najjednostavniji zvuk.


Igračka za bebe, uradi sam

Potreban materijal: Loptice, čekić(drveni ili plastični), skalper/makaze, kutija.


Probajte da pravite igračku ispred dece. Nema to veze sa uzrastom. Deca će gledati kako se ponašate i to će usvajati. Biće im veoma zanimljivo kako nastaje igračka. Vaši pokušaji će ih učiti da pokusaju jos jednom. Koliko god je moguce izbegavajte "ne diraj to". Dajte deci zadatak da vam pridrže nesto, sačuvaju loptice, dodaju neki materijal, uposlite ih. Zahvalite im se.

Uzmite kutiju od cipela i probušite rupe kroz koje treba da prodju loptice.

Neka rupe budu manjeg prečnika od prečnika loptica da bi čekić zamahnuo bar 2,3 puta. Kutija bi trebalo da bude tvrdja, a razmak izmedju rupa veći.

Poredjajte loptice i pokazite deci postupak.

Neka dete bude sa iste strane kao i vi.Za mladji uzrast možete probušiti samo jednu rupu.

Možete staviti i jednu veliku loptu pored male, kako bi deca shvatila koji oblik ide tu. Kada ubace sve loptice otvorite kutiju i pokažite gde su sve loptice otišle. Ukoliko nemate loptice možete koristiti kinder jaja.

Savet: Takođe možete napraviti samo jednu malu i jednu veliku rupu i ponuditi im malu i veliku loptu. Imenujte veličine lopti.

Savet plus: Ne ostavljajte igračku u dečji kutak, bolje je stavite na neku policu, deca nemaju taj osecaj da čuvaju stvari kao mi oni će sesti na nju, gurati druge igračke... Neka im to bude posebna igračka kojom će se igrati povremeno. Duže će vam trajati. :)


Muzički predlog:

220 views0 comments
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now