8 jednostavnih aktivnosti koje možete igrati na letovanju

Svi ćemo se složiti oko toga da je slobodna aktivnost najbolja aktivnost za dete. Dete koje rešava svoju dosadu, sutra će biti odrasla osoba koja donosi odluke i traži nove mogućnosti.
Upravo leto nam pruža još više šansi da decu pustimo da istražuju svet. Usred okolnosti dužeg dana, deca su na raspustu, vreme je pretoplo... prinuđeni smo i da se malo umešamo i pokažemo im kako uz malo prirodnih materijala i mašte možemo da napravimo mnogo zabave.

Evo mojih predloga za jednostavne igre:

  1. Igre kamenčićima: Sakupite malo i veliko kamenje. Možete ih ređati od najmanjeg do najvećeg ili od najvećeg ka najmanjem. (vodoravno i uspravno) Za uspravno ređanje birajte pljosnato kamenje.


2. Bager - Dete je bager. Odredite mesto kopanja i mesto prenošenja. Oba mesta treba da budu blizu. Dete prenosi rukom (kašikom) materijal (kamenčići, pesak...) sa jednog mesta na drugi. Prenošeni materijal pravi kulu. Ovu igru mogu igrati i deca mlađeg uzrasta.


3. Igra traženja - Pronađi: najmanji kamen, najveći kamen, beli, žuti kamen, 5 malih, 5 velikih kamena... Ova igra može biti mirna (istraživačka) ili takmičarska (ko će prvi da pronađe beli kamen...).

4. Ko će pre - Ova igra je takmičarska. Za ovu igru potrebne su vam dve plastične čaše i kupalište. (more, reka, jezero...) Odredite start. Deca treba da trče do vode i da zahvate u čašu. Dok se vraćaju moraju da paze da im se voda ne prospe. Pobednik je onaj koji donese više vode.

5. Smisli morsku priču - Deca treba da zažmure, slušaju talase i opuste se. Možete im odrediti vreme kao i dati pojmove koje treba da se nađu u priči. (morska sirena, jež, more, talasi, voda, brod, zvezde...)

6. Crtanje po pesku - Po pesku možete crtati šta god poželite, uz pomoć štapa ili prsta. Ova aktivnost je pogodna i za početno crtanje, crtanje geometrijskih oblika i crtanje Čiča Gliše.

7. Osmotri - Pronađi vrapca, galeba, čoveka sa crvenom majcom... Ova igra dobra je za igranje u hladovini, i takođe može biti takmičarska.

8. Na koga liči ovaj oblak - Svaki oblak liči na neki oblik. Bilo da je to pas, dinosaurus, lopta... Probudite maštu i zabavite se! :)
377 views0 comments

Recent Posts

See All
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now