• Milica Milicevic

Žongliranje za decu, lopta je najbolja dečja igračka

Lopta treba da bude glavna dečja igračka. Kako bi se deca rado igrala, smislila sam korisne igre koje možete ponuditi deci i obezbediti njihov pravilan razvoj ali i dobru zabavu.

Igre za mlađi uzrast:

  1. Dodavanje, kotrljanje, bacanje u vis, preko glave i sa strane...su sve igre u kojima deca razvijaju krupnu motoriku, ali i koordinaciju oko - ruka.

  2. Matematičke igre: Uzmite malu i veliku loptu, imenujte ih a zatim pitajte dete, koja je mala lopta, a koja je velika lopta. Zatim možete uzeti malu loptu i veliku kucu. Recite im da vam dodaju malu loptu. Ukoliko imate mnogo malih i velikih lopti, možete ih odvajati i na taj način praviti skupove. Takođe možete upoređivati loptu i kocku.

Igra: Pokažite detetu da se lopte kotrljaju, a da kocka klizi (sa podloge). Jednu veoma zanimljivu igru možete pogledati na ovom linku: https://www.igrebeztelefona.rs/post/kotrljanje-loptice-do-cilja-igra-igre-loptom

3.Još zabavnih aktivnosti loptom, možete pronaći u mom tekstu:

https://www.igrebeztelefona.rs/post/lopta-je-najbolja-igra%C4%8Dka-za-decu-igre-za-decu-lopta-loptice


Žongliranje

Igra za stariji uzrast:

  1. Igrajte igre dodavanja loptice sa detetom, jedan na jedan. Pravilo: Dodajte sebi loptu, iz leve u desnu ruku. Zatim dodajte detetu, u ruku koja je pored vas, a zatim neka dete doda samo sebi loptu. (isto kao vi) Neka lopta ide u krug.

  2. Zatim dete treba samostalno da samo dodaje lopticu, iz leve u desnu ruku. Postepeno pojačavati tempo.

  3. Kada je savladano dodavanje, dete može da pokuša da baca jednu lopticu. Tokom bacanja skrenite detetu pažnju, da treba da bude smireno i da gleda u lopticu. Ono što je važno je da mu kažete da je potrebno dosta vežbanja, kako bi se savladala ova veština.

Savet: Iskoristite ovu situaciju, da kod dece gradite strpljenje.


4. Uz mnogo truda i vežbe, doćićete do bacanja dve loptice - žongliranje.


Napomena: Neka vam cilj igre bude zabava, a ukoliko dete ne uspe u žongliranju, i iz takve situacije može nešto da nauči. ;)
1,203 views
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now