Žongliranje za decu, lopta je najbolja dečja igračka

Lopta treba da bude glavna dečja igračka. Kako bi se deca rado igrala, smislila sam korisne igre koje možete ponuditi deci i obezbediti njihov pravilan razvoj ali i dobru zabavu.

Igre za mlađi uzrast:

  1. Dodavanje, kotrljanje, bacanje u vis, preko glave i sa strane...su sve igre u kojima deca razvijaju krupnu motoriku, ali i koordinaciju oko - ruka.

  2. Matematičke igre: Uzmite malu i veliku loptu, imenujte ih a zatim pitajte dete, koja je mala lopta, a koja je velika lopta. Zatim možete uzeti malu loptu i veliku kucu. Recite im da vam dodaju malu loptu. Ukoliko imate mnogo malih i velikih lopti, možete ih odvajati i na taj način praviti skupove. Takođe možete upoređivati loptu i kocku.

Igra: Pokažite detetu da se lopte kotrljaju, a da kocka klizi (sa podloge). Jednu veoma zanimljivu igru možete pogledati na ovom linku: https://www.igrebeztelefona.rs/post/kotrljanje-loptice-do-cilja-igra-igre-loptom

3.Još zabavnih aktivnosti loptom, možete pronaći u mom tekstu:

https://www.igrebeztelefona.rs/post/lopta-je-najbolja-igra%C4%8Dka-za-decu-igre-za-decu-lopta-loptice


Žongliranje

Igra za stariji uzrast:

  1. Igrajte igre dodavanja loptice sa detetom, jedan na jedan. Pravilo: Dodajte sebi loptu, iz leve u desnu ruku. Zatim dodajte detetu, u ruku koja je pored vas, a zatim neka dete doda samo sebi loptu. (isto kao vi) Neka lopta ide u krug.

  2. Zatim dete treba samostalno da samo dodaje lopticu, iz leve u desnu ruku. Postepeno pojačavati tempo.

  3. Kada je savladano dodavanje, dete može da pokuša da baca jednu lopticu. Tokom bacanja skrenite detetu pažnju, da treba da bude smireno i da gleda u lopticu. Ono što je važno je da mu kažete da je potrebno dosta vežbanja, kako bi se savladala ova veština.

Savet: Iskoristite ovu situaciju, da kod dece gradite strpljenje.


4. Uz mnogo truda i vežbe, doćićete do bacanja dve loptice - žongliranje.


Napomena: Neka vam cilj igre bude zabava, a ukoliko dete ne uspe u žongliranju, i iz takve situacije može nešto da nauči. ;)
1,229 views0 comments

Recent Posts

See All
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now